Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Ο ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ

Διαμαρτύρεται για την άναρχη δόμηση της πόλης στην οποία ζει, ενώ την ίδια στιγμή παραβιάζει (με το κατάλληλο μέσο στην Πολεοδομία) τον συντελεστή δόμησης στο δικό του σπίτι.
Απορρίπτει τα ανακυκλώσιμα υλικά στον κάδο ανακύκλωσης, αλλά αγνοεί παντελώς την ανακύκλωση νερού στο σπίτι του (π.χ. συλλογή του νερού από το πλυντήριο και ακόλουθη χρήση του στην τουαλέτα).
Αντιδρά στην εισαγωγή και χρήση μεταλλαγμένων σπόρων, αλλά ποτέ δεν αναφέρεται σε επίσης σημαντικά θέματα, όπως η ηλεκτρομαγνητική μόλυνση ή ο χημικός ψεκασμός της ατμόσφαιρας (chemtrails).
Ευαισθητοποιείται σε περιβαλλοντικά θέματα, ταυτόχρονα όμως, παραμελεί παντελώς την φροντίδα του εαυτού του. Ο χώρος της Οικολογίας έχει γεμίσει από κοιλαράδες «οικολόγους».
Είναι συγγραφέας / ποιητής με αριστερό προφίλ, γράφει δακρύβρεχτα άρθρα / ποιήματα για την φύση, αλλά ο τρόπος ζωής του τον απομακρύνει όλο και περισσότερο απ’ αυτήν.
Κόπτεται για την ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά ο ίδιος παραμελεί την συντήρηση και τον έλεγχο του αυτοκινήτου του (πίεση ελαστικών, αντικατάσταση καταλύτη, κ.λπ.)
Τρέφεται με προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, αλλά θεωρεί την δουλειά του αγρότη υποδεέστερη από την δική του αστική.
Επιδιώκει την επαφή με την φύση, αλλά μόνο με το πανάκριβό του jeep.
Ανησυχεί για την ασφάλεια, την υγεία και την ποιότητα ζωής, αλλά αδιαφορεί για την εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην πατρίδα του.
Εξαντλεί την περιβαλλοντική του ευαισθησία στα blogs και τα forum του Internet. Την πραγματική δράση την αφήνει για τους άλλους.
Είναι βουλευτής στα αριστερά (συνήθως) έδρανα της Βουλής, έχει ανάγει τον εαυτό του σε προστάτη του περιβάλλοντος, από την άλλη όμως είναι υπέρ της απρόσκοπτης «ανάπτυξης» και της «προόδου», με ό,τι αυτά συνεπάγονται.
Είναι στέλεχος μεγάλης περιβαλλοντικής οργάνωσης και ταυτόχρονα ενεργό μέλος σε κόμμα εξουσίας ή παραεξουσίας.
Είναι «προοδευτικός» (άρα και οικολόγος;) δημοσιογράφος (στην πραγματικότητα πειθήνιο όργανο της Νέας Τάξης) που αντιτίθεται σε οποιαδήποτε ανεξάρτητη κίνηση πολιτών για το περιβάλλον.
Είναι καλλιτέχνης που εξαντλεί την ευαισθησία του για την φύση (και τα θύματα αυτής) στους κάθε λογής «τηλεμαραθώνιους», αλλά με τα λεφτά των αφελών τηλεθεατών. Αυτός απλώς διαφημίζει τον εαυτό του.
Είναι πολιτικός ή δημοσιογράφος που αυτοαποκαλείται «οικολόγος» και προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού ευθύνονται κάποιοι απρόσεχτοι ηλικιωμένοι ή μερικοί οικοπεδοφάγοι. Δεν έχει καμιά σημασία γι’ αυτόν η διάχυτη άποψη της κοινής γνώμης για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών.
Είναι διακεκριμένο όργανο της Νέας Τάξης που ξαφνικά θυμάται την περιβαλλοντική κρίση και εκδίδει βιβλία για την αντιμετώπισή της (μόδα = κονόμα).
Είναι, εν δυνάμει, ο καθένας μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: